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Aurelie

Effervescence Sparkling Wine - positive critical comments and selected as Wine of the day!


Written by Andy Abramson


Part of the fun of doing deep dives into wine regions, like France’s Ventoux, is the opportunity to make new discoveries of wines from producers bubbling under the radar of many.


Take James Wood, who has over the past decade been mastering his craft at Domaine Vintur, at the base of the famed Tour De France hill climb location, Mount Ventoux.


Vintur makes impeccable pink, red and white wines of lovely character and distinction, but it was the bubbly, affectionately named L’Effervescence, that just simply sparkled at Decouvertes du Rhone and at the Ventoux Rising OFF.


Made from 85% Bouboulenc and 15% Roussanne, the Effervescence clocks in at a lowly 11.5 percent of alcohol, making this an ideal summer poolside bubbly, or fantastic base for yummy mimosas made with papaya or mangos.


Vinified so there’s zero residual sugar, the Effervescence’s lively palate of dancing fruit charm gives off flavors of sub-tropical oranges, lemons, and nectarines, plus a good swift kick of ripe honeydew melon.


And that’s why the Domaine Vintur Effervescence is today’s WineSiders’ Wine of The Day!!!


Source:

L'Effervescence en ebullition dans une critique flatteuse !


Ce qui est amusant dans le fait de se plonger dans une région vinicole telle que le Ventoux, c'est l'opportunité de faire de nouvelles découvertes de vins et producteurs se distinguant de tous les autres.

Prenez James Wood qui a appris à maitriser son art (produire du vin) au pied du fameux pic du Tour de France, le Mont Ventoux.

Domaine Vintur produit d'excellents vins rosé, rouge et blanc au caractère et a la singularité le distinguant mais c'est définitivement le pétillant au nom évocateur "l'Effervescence" qui a petillé au salon "Découvertes en Vallée du Rhone" à Avignon la semaine dernière ainsi qu’à la "dégustation privée" post-show "Ventoux Rising OFF".

Réalisé à partir de 85% de Bouboulenc et 15% de Roussanne, l'Effervescence obtient un taux incroyablement faible de 11,5% d'alcool, faisant de ce vin une boisson festive parfaite pour l'été autour de la piscine ou comme base pour de délicieux cocktails à la papaye, mangue ou autres jus de fruits exotiques.

Vinifié à un taux zéro de sucre résiduel, l'Effervescence danse et frétille sur le palais dévoilant ses arômes de fruits d’orange sub-tropical, de citron et de nectarine sublimés par un parfum de melon jaune mure.

C'est pour toutes ces bonnes raisons que l'Effervescence est aujourd'hui notre choix de vin chez "WineSiders".


Source:





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